با توجه به رشد روزافزون پروژه های شرکت و در راستای استقرار سیستم های یکپارچه مدیریت پروژه در تمامی پروژه های شرکت در سطح کشور، دفتر مدیریت پروژه PMO در دفتر مرکزی شرکت راه اندازی شد و اولین جلسه رسمی آن با حضور مدیرعامل و مدیران پروژه شرکت در تاریخ 1396/08/01 برگزار گردید.
هدف از راه اندازی بخش مدیریت پروژه شرکت تدبیر اسکان تعامل بهتر بخش های اجرایی و هماهنگی و یکپارچگی شرکت می باشد. امید است این بخش باعث پیشرفت روزافزون شرکت و تحقق اهداف و ارزش های شعار “ما مهندسیم ” گردد.
دفاتر مدیریت پروژه (PMO) به عنوان یک واحد سازمانی که از پروژه ها و مدیریت شرکت های مبتنی بر پروژه پشتیبانی می کند ، مورد بحث و گفتگوهای آکادمیک قرار گرفته اند. مطالعات قبلی به درک ما از انواع عملکردها و خدمات دفاتر مدیریت پروژه برای سازمان ها و تفاوت PMO ها با یکدیگر کمک کرده است.
علاوه بر این ، برخی مطالعات تأثیرات مثبت دفاتر مدیریت پروژه را بر عملکرد پروژه نشان داده اند و نشان داده شده است که دفاتر مدیریت پروژه نقش فعالی در تقویت یادگیری بین پروژه ای دارد. با این حال ، به نظر می رسد که درک ما از مزایای بالقوه دفاتر مدیریت پروژه مبهم و محدود به مرکزیت مدیریت پروژه است. تحقیقات موجود در مورد مزایای PMO، به استثنای برخی موارد معطوف به شناسایی تأثیراتی است که PMO بر عملکرد پروژه می گذارد و تنها درک محدودی در مورد چگونگی ارتباط PMO با تجارت پروژه و سود “سازمان مادر” از PMO وجود دارد.
تعریف مدیریت پروژه
تحقیقات و مطالعات موجود تلاش های زیادی در تعریف و روشن سازی مفهوم دفتر مدیریت پروژه (PMO) انجام داده است. این واقعیت که محققان نتوانسته اند تعریفی یکپارچه و معمولاً پذیرفته شده برای PMO تهیه کنند. بیانگر پیچیدگی پدیده مورد مطالعه است. موسسه مدیریت پروژه (PMI) دفتر مدیریت پروژه را چنین تعریف می کند: “یك ارگان یا نهاد سازمانی مسئولیت های مختلف مربوط به مدیریت متمركز و هماهنگ آن پروژه ها را در حوزه خود تعیین می كند. مسئولیت های دفتر مدیریت پروژه می تواند از ارائه عملکردهای پشتیبانی مدیریت پروژه گرفته تا مسئولیت مدیریت مستقیم یک پروژه باشد (PMI ، 2004). مطالعه دیگر PMO ها را “یک نهاد سازمانی تأسیس شده برای کمک به مدیران پروژه تیم ها و سطوح مختلف مدیریتی در امور استراتژیک و نهادهای عملکردی در سراسر سازمان در اجرای اصول، روش ها، ابزارها و تکنیک های مدیریت پروژه” عنوان می کند.
اهداف مدیریت پروژه
به عبارت دیگر “PMO پاسخ سازمان ها به نیازها و محیط آن ها هستند. ترتیبات ساختاری منحصر به فردی که برای تحقق هدف خاصی طراحی شده اند.” به همین ترتیب ، چندین تلاش برای شناسایی کارکردها و طبقه بندی دفتر مدیریت پروژه(PMO) بر اساس خدمات ، ویژگی های ساختاری یا سطح سازمانی که در آن تعبیه شده اند، انجام شده است. به عنوان مثال متخصصان که از طریق تحقیقات تجربی 27 کارکرد برای PMO ها از وضعیت گزارش گرفته تا مدیریت عالی گرفته تا استخدام ، انتخاب و تعریف حقوق برای مدیران پروژه را شناسایی کردند. همچنین مدیران شش دسته از توابع PMO را شناسایی کردند: توسعه و نگهداری استانداردها و روشهای مدیریت پروژه. توسعه و نگهداری بایگانی های تاریخی پروژه ؛ ارائه کمک اداری پروژه کمک به کارکنان منابع انسانی ارائه مشاوره و مشاوره مدیریت پروژه ؛ و ارائه یا تنظیم آموزش مدیریت پروژه [1].